ÇALIŞMA GRUPLARI
2023 Faaliyet Raporu için tıklayın
Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, boşandığı erkek tarafından öldürülen Yasemin Ulutaş için görülecek dava öncesinde Bursa Adliyesi önünde bir araya geldi ve tepkilerini dile getirdi.
6 yaşındaki bir kız çocuğunun uğradığı cinsel istismar haberinin ardından Kadın Meclisimiz, Nilüfer Kent Konseyi`nde basın açıklaması düzenledi.
Nilüfer`in kentsel gıda politikasını oluşturmak için ilk adım yapılan çalıştayda atıldı.
2018 yılından beri paydaşı olduğumuz Dünya Kız Çocukları Günü Erasmus + Projesi kapsamında; Almanya, Polonya ve Nilüferli kız çocuklarını buluşturduk.
Argüden Akademi tarafından İstanbul`da düzenlenen Büyükşehir Belediye Yönetişim Karnesi Konferansına katıldık.
Zafer Bayramımızın ve Bursa`nın Kurtuluşu`nun 100. yılında zafere pedal bastığımız etkinliğimizde katılımcılar kırmızı ve beyaz tişörtleriyle 34 km. yol kat etti.
30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yılında Zafer`den Barış`a Bisiklet Turu`nu gerçekleştirdik.
`Kayapa`da Çöplük İstemiyoruz` demek için Kayapa Meydanı`nda gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasında bir araya geldik.
Başköy`deki eski okul binasının onarılarak geçen yıl aramızdan ayrılan Ertan Ayçetin`in adının verildiği Bisikletevi açıldı.
Nilüfer Kent Konseyi 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Nilüfer Nikahevi`nde gerçekleşti.
Ekim 2021-Haziran 2022 Faaliyet Raporumuz
Nilüfer 20. Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında Gölyazı Zambak Tepe`de Uçurtma Şenliğimizi gerçekleştirdik.
50. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan`ı andık.
Köy Enstitülerinin kuruluşunun 82. Yılında bir araya geldik.
Bileşeni olduğumuz BULKEP (Bursa Laik Kamusal Eğitim Platformu) ile Laik Eğitim Buluşması`nda bir araya geldik.
Nilüfer Gençlik Meclisi olarak Küresel İklim Grevi`nde bir araya geldik.
22 Mart Dünya Su Günü’nde Tarihi Nilüfer Hatun Köprüsü`nde basın açıklaması düzenledik.
Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi`nin bu yıl 7. kez düzenlediği Tohum Takas Şenliği`nde 40`ı aşkın çeşitten oluşan 15 bin paket yerel tohum vatandaşla buluştu.
Bileşeni olduğumuz Bursa Çevre Platformu (BUÇEP) ile `Uludağ Milli Park`ında Alan Başkanlığı İstemiyoruz` adı altında, Bursa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştik.
Uluabat Sulak Alan Çalıştayı için Gölyazı Kültürevi`nde buluştuk.
2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü`nde Nilüfer Kent Konseyi`nde bir araya geldik
Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nu ziyaret etti.
Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Meclisimiz Kitap Atölyesi ile 100.000`inci kitabı göndermenin keyfini yaşadı.
10 Aralık Toprak Ana Günü`nü İrfaniye Mahallemizde kutladık
5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü`nü Karaman Dernekler Yerleşkesi`nde kutladık.
Güney Marmara Kent Konseyleri, Bandırma Kent Konseyi ev sahipliğinde bir araya geldi. Başkanımız Neslihan Binbaş`ın da katıldığı toplantıda Marmara Denizi`ndeki musilaj sorunu masaya yatırıldı.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanımız Neslihan Binbaş, Şişli Belediyesi ve Şişli Kent Konseyi`nin düzenlediği, Şişli Katılımcı Bütçe Konferansı`na katıldı.
Nilüfer Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu toplantısında grup başkanı ve yürütme kurulu seçildi.
Nilüfer Kent Konseyi, 21. Olağan Seçimli Genel Kurulu, Nilüfer Nikahevi Yakut Salon`da gerçekleşti. Neslihan Binbaş tekrar başkanlığa seçilirken, yeni yürütme kurulumuz da oluştu.
Nilüfer Kent Konseyi 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı 24 Ekim 2021 Pazar saat 13.00`te Nilüfer Nikahevi Yakut Salon`da gerçekleştirilecektir.
Türkiye Kent Konseyleri Platformu, Edirne Kent Konseyi ve Edirne Belediyesi`nin ev sahipliğinde 27. Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi ve sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildirgede İklim Krizi`ne dikkat çekilirken, iklimdeki değişimin krize evrilmesinin üretim tarzından kaynaklandığı ortaya kondu.
Nilüfer`de çevre ve halk sağlığını olumsuz etkileyen koku emisyonunun bilimsel yönleriyle değerlendirilerek, çözümü için ortak bir perspektif oluşturulması amacıyla bir araya geldik.
Bu sene 13.`sünü düzenlediğimiz Tophane-Nilüfer-Mudanya Bisiklet Turumuzda, çevre ve barış için pedallara bastık.
Nilüfer Kent Konseyi 20. Olağan Genel Kurulu, Nilüfer Nikahevi Yakut Salon`da gerçekleşti.
Nilüfer Kent Konseyi Çalışma Yönergesi ile ilgili yapılacak değişiklikler
Nilüfer Kent Konseyi 20. Olağan Genel Kurul Hazirun Listesi (13 Eylül 2021)
Manavgat`ta, Bodrum`da ve Marmaris`te yaşandığı gibi bir çaresizliğe düşmemek için Bursa`da orman yangınlarına müdahale edebilecek bir hava gücü ivedi olarak hayata geçirilmelidir.
Köy Enstitüleri`nin mimarı İsmail Hakkı Tonguç`u vefatının 61. Yılında Üç Fidan Parkı`nda andık.
Bileşeni olduğumuz Bursa Laik ve Kamusal Eğitim Platformu basın açıklaması gerçekleştirerek 2020-2021 eğitim-öğretim yılını öğrenci, veli, öğretmelerin gözünden değerlendirdi ve Milli Eğitim Bakanlığı`ndan beklentilerini dile getirdi.
Pandemi döneminde büyük zorluklarla boğuşan işletmeciler, hizmet sektörü çalışanları ve müzisyenler seslerini duyurmak için bir kez daha bir araya geldi.
`Tohum yaşamdır` diyerek pandemi kuralları çerçevesinde, 6. Tohum Takas Şenliğimizi, İhsaniye Kapalı Pazar Alanı`nda düzenledik.
Pandemi döneminde büyük zorluklarla boğuşan işletmeciler, hizmet sektörü çalışanları ve müzisyenler seslerini duyurmak için 6. kez bir araya geldi.
Nilüfer Kent Konseyi Cevdet İrketi Çocuk Okuma Grubu, Uzman Psikolojik Danışman Gönül Ekren Hazneci ile bir araya gelerek bibliyoterapi atölyesi gerçekleştirdi.
BTSO Hizmet Konseyi Meclis ve Komite Temsilcileri ile pandemi süresince yaşanan sektörel sorunlar ve çözüm önerilerini konuşmak üzere Nilüfer Kent Konseyi’nde basın toplantısı düzenlendi
Pandemi döneminde büyük zorluklarla boğuşan işletmeciler, hizmet sektörü çalışanları ve müzisyenler seslerini duyurmak için bu hafta Podyum Davet`te buluşup basın açıklaması yaptı.
İşletmeciler, hizmet sektörü çalışanları ile müzisyenler pandemi döneminde büyük zorluklarla boğuşuyor ve seslerini duyurmak için bu hafta Kent Meydanı`nda buluşup basın açıklaması yaptı.
İşletmeciler ve hizmet sektörü çalışanları, pandemi döneminde büyük zorluklarla boğuşuyor ve seslerini duyurmak için Uğur Mumcu Bulvarı Özlüce Metro İstasyonu çıkışı, Karya Yaşam yanında buluşup basın açıklaması yaptı.
İnegazi`de yapılmak istenen kalker ocağı, kırma-eleme, yıkama ve hazır beton tesisine karşı bölge halkı ve Nilüferliler tepkilerini ortaya koydu.
Pandemi döneminde büyük zorluklarla boğuşan işletmeciler ve hizmet sektörü çalışanları, seslerini duyurmak için basın açıklaması gerçekleştirdi.
10 Aralık Toprak Ana Günü`nü İhsaniye Cumhuriyet Meydanı`ndaki Nilüfer Bostan`ın açılışında kutladık.
Bileşeni olduğumuz BULKEP (Bursa Laik Kamusal Eğitim Platformu) ile Kent Meydanı`nda bir basın açıklaması düzenleyerek, pandemi süreci sebebiyle eğitimde yaşanan sorunları dile getirdik, çözüm önerilerimizi ilettik.
Eğitimde yaşanan sorunları dikkat çekmek adına Bursa Laik ve Kamusal Eğitim Platformu (BULKEP) kuruldu. Bileşeni olduğumuz platform, Çağdaş Gazeteciler Derneği Lokali`nde basın açıklaması düzenledi.
Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer Belediyesi, Mudanya Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Tophane Rotary Kulübü`nün organize ettiği Tophane`den Mudanya`ya Bisiklet Turu bu yıl `Temiz ve yaşanabilir bir çevre için` temasıyla gerçekleşti.
Avrupa Hareketlilik Haftası sebebiyle Ankara`dan Çanakkale`ye şehit ve gazileri anma bisiklet turunu gerçekleştiren Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi, Bursa`ya geldi.
Ovacık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Nilüfer Kent Konseyi`ni ziyaret etti.
Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü`nden Sosyolog Merve Yalçınkaya Özdemir, Nilüfer Kent Konseyi Yürütme Kuruluna ve çalışanlarına toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi verdi.
Tophane Rotary Kulübü bugün Genel Sekreterimiz Emre Karagöz`ü ziyaret etti.
Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gölyazı Balıkçı Kadınları Yardımlaşma Derneği`nin ortaklaşa düzenlediği `Kadınlar Gölyazı`da buluşuyor` etkinliğimiz Gölyazı`da yapıldı.
Ahmet Cevizci Felsefe Okumaları Grubu, Profesör Doktor Kasım Küçükalp`i konuk etti.
Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akif Bingöl ile Yürütme Kurulu Üyelerini ağırladık.
Köy Enstitüleri`nin kurucusu Hasan Ali Yücel vefatının 59. yılında Nilüfer Dernekler Yerleşkesi`nde anıldı.
Bursa UNESCO Derneği Başkanı İlker Özaslan, yönetim kurulu üyeleri Taner Özer ve Tufan Ata Türkyılmaz, Genel Sekreterimiz Emre Karagöz`ü ziyaret etti.
Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreterimiz Emre Karagöz, 15 Mart Pazar günü gerçekleşecek Mahalle Komiteleri seçimleri için medyaya bilgilendirme ziyareti yaptı.
Türkiye Kent Konseyleri Platformu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Profesör Doktor Metin Ergün`ü Ankara`da ziyaret etti.
Nilüfer Kent Konseyi Emekliler Meclisi`nin 1. yılı kutlandı.
Nilüfer Kent Konseyi 19. Genel Kurulu Karaman Dernekler Yerleşkesi`nde yapıldı. Ulaş Bayraktar`ın; ``Yereli demokratikleştirmek için kenti müşterekleştirmek`` söyleşisinin de olduğu Genel Kurul`da Mahalle Komitesi işleyiş yönergesi, Kadın Meclisi ile Gençlik Meclisi tüzüklerindeki değişiklikler oy birliğiyle kabul edildi.
Altınşehir Metro İstasyonu yakınındaki yolda, Gülruh Hatun Kız Yurdu öğrencilerinin uzun zamandır uğradığı tacize son vermek için bir araya geldik ve `Kadınlar için güvenli kentler istiyoruz` diye haykırdık.
İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul kampüsünde 22-23 Kasım`da gerçekleşen ``Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesinin 30. Yılında Çocuğun Katılım Hakkı: Neredeyiz?`` başlıklı sempozyuma katıldık.
Yurttaşlık Derneği tarafından yürütülen ``Yerel/Bölgesel Kamu Politikalarında Yurttaşın Sözü`` Projesi kapsamında gerçekleştirilen sivil toplum atölyelerinin üçüncüsü Çanakkale`de düzenlendi.
Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Okuma Grubu, kitap tartışıp yorumladı. Bir sonraki toplantı 11 Aralık Çarşamba günü saat 19.00`da yapılacak.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve Mahalle Komiteleri Ofis Sorumlusu Musa İpekten muhtar ziyaretlerine devam ediyor.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve Mahalle Komiteleri Ofis Sorumlusu Musa İpekten, Kuruçeşme Mahallesi Muhtarı Engin Özdemir ve Güngören Mahallesi Muhtarı Mesut Engin`i ziyaret ederek, Mahalle Komiteleri ile ilgili geliştirilebilecek projeler hakkında konuştular.
Nilüfer Kent Konseyi Fotoğrafçılık Grubu Vizör Grup Bursa, yapılan seçimle yeni başkanını seçti ve Alev Tanrıkorur görevi Ahmet Sungur`dan devraldı. Nilüfer Kent Konseyi Başkanımız Neslihan Binbaş, geçmiş dönem başkanı Sungur`a katkılarından dolayı teşekkür etti. Tanrıkorur`a yeni görevinde başarılar dileriz.
350turkiye.org`tan Ege Tok bugün İklim Adaleti üzerine Nilüfer Kent Konseyi`nde atölye çalışması gerçekleştirdi.
Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisimizin 4. Seçimli Genel Kurulunu gercekleştirdik.
Bileşeni olduğumuz Bursa Çevre Platformu (BUÇEP), `Ölüm Bacalarına filtre istiyoruz` başlığıyla basın açıklaması düzenleyerek, termik santrallerin üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesini 3 yıl daha erteleyen yasal düzenlemenin TBMM`ye geldiğini ve bu yasal düzenlemenin geri çekilmesi gerektiğini belirtti.
29 Ekim Kadınları Dayanışma Derneği`nin kuruluş kutlamasına katıldık.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve Mahalle Komiteleri Ofis Sorumlusu Musa İpekten, Mahalle Muhtarları ziyaretlerine devam ediyor. Binbaş ile Ayvaköy Mahallesi Muhtarı Hüseyin Odman, `Maskemi Takarım, Farkındalık Yaratırım` kampanyasına destekte bulundular.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve Mahalle Komiteleri Ofis Sorumlusu Musa İpekten, Balat Mahallesi Muhtarı Ersin Yetik, Doğanköy Mahallesi Muhtarı Fikri Araz, Yolçatı Mahallesi Muhtarı Yılmaz Uludağ ve Işıktepe Mahallesi Muhtarı Halim Sarıyel`i ziyaret ederek, Mahalle Komiteleri ile ilgili geliştirilebilecek projeler hakkında konuştular.
Nilüfer Mahalle Komiteleri Yapılanma Çalıştayımızı gerçekleştirdik.
Yarın gerçekleşecek Mahalle Komiteleri Çalıştayı için Nilüfer Belediye Başkanımız Turgay Erdem ve üst yönetimle bilgilendirme toplantısı yaptık, fikir alışverişinde bulunduk.
Nilüfer Kent Konseyi olarak her yaştan gönüllülerimizle beraber Cumhuriyet Yürüyüşüne katıldık.
Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyesi`nin ortaklaşa düzenlediği temizlik kampanyasının ilki Misi Mahallesi`nde bugün gerçekleşti.
Türkiye Kent Konseyleri Platformu 26. Dönem toplantısı, Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi ev sahipliğinde Eskişehir`de gerçekleşti.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Sivil Toplum Sektörü`nün Ankara`da düzenlediği ``STK iş birliği ve Türkiye`de gönüllülük süreçlerinin güçlendirilmesi`` çalıştayına katıldı.
Bilinçli ve güvenli bisiklet kullanımı için; Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği (BUBİDOSD) ile birlikte Nilüfer Bisiklet Akademisi protokolü yenilendi.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Genel Sekreter Elvan Atay, Genel Sekreter Yardımcısı Elif Yuvayapan ve Nilüfer Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan`ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında gerçekleşen görüşmelerde, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Genel Sekreter Elvan Atay, Nilüfer Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, grup ve meclis başkanları bugün Nilüfer Kent Konseyi bahçesinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.
Nilüfer`de başlatılacak olan çevre temizliği projesi için, seçilen pilot mahallelerden biri olan Gümüştepe (Misi) Mahallesi`nde bugün ön toplantı gerçekleştirildi.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Genel Sekreter Elvan Atay, Genel Sekreter Yardımcısı Elif Yuvayapan ve Nilüfer Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz`ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında gerçekleşen görüşmelerde, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Genel Sekreter Elvan Atay ve Genel Sekreter Yardımcısı Elif Yuvayapan Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Uğur Toksoy`u ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Görüşmede trafikle ilgili konularda birlikte neler yapılabileceği konuşuldu.
Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Okuma Grubu gönüllüleri bugün La Mança`lı Don Kişot kitabı ile ilgili bir araya geldi.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve Mahalle Komiteleri Ofis Sorumlusu Musa İpekten muhtar ziyaretlerine devam ediyor.
Edirne Kent Konseyi tarafından düzenlenen ``Kentin Sahibi Olmak için; MAHALLE MECLİSLERİ`` toplantısına Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş davet edildi.
Edirne Kent Konseyi tarafından düzenlenen ``Kentin Sahibi Olmak için; MAHALLE MECLİSLERİ`` toplantısına Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş davet edildi.
Nilüfer Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği imecesi ile gerçekleştirilen Bursa Aydınlanma Buluşması`na Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş katıldı.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve Mahalle Komiteleri Ofis Sorumlusu Musa İpekten muhtar ziyaretlerine devam ediyor.
20 Eylül Dünya İklim Grevi`ne ses vermek için düzenlediğimiz Nilüfer İklim Festivali`nin karbon ayak izini yok etmek için, Balkan Mahallesi`nde Tohum Anaokulu öğrencileriyle ağaç diktik.
Barış Mahalle Komitesi sokak hayvanları yararına kermes düzenledi.
Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi yeni dönem ilk toplantısını Karaman Dernekler Yerleşkesi`nde gerçekleştirdi.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve Mahalle Komiteleri Ofis Sorumlusu Musa İpekten, Nilüfer mahalle muhtarlarını ziyarete devam ediyor.
Bu seneki teması kanserli çocuklara destek ve yanan ormanlarımızı anmak olan, 11. Tophane`den Mudanya`ya Bisiklet Turu 1200 bisikletçinin katılımıyla gerçekleşti.
Dünyada küresel ısınma sebebi ile yaşanan iklim krizine tepki gösteren İsveçli genç çevre aktivisti Greta Thunberg, tüm dünyayı iklim grevine çağırdı. Bu çağrıya Bursa`da Nilüfer Kent Konseyi yanıt vererek, Nilüfer İklim Festivali`ni düzenledi.
Nilüfer Belediyesi`nden ilgili birimler, Nilüfer Kent Konseyi ve bisiklet derneği BUBİDOSD bir araya gelerek bir süredir yeniden hayata geçmesi planlanan Bisiklet Akademisi`nin ön protokolünü imzaladı.
Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Nilüfer Gençlik Meclisi Misi Mahallesi`nde düzenlenen Misi Yerel Lezzetler Şenliği`nde atölye düzenledi.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 2020 - 2024 Stratejik Sağlık Planı toplantısı, Nilüfer Belediyesi`nin de içinde olduğu Türkiye`nin 74 belediyesinin üye temsilcileriyle yapıldı.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Mahalle Komiteleri Ofis Sorumlusu Musa İpekten bugün; Çalı Muhtarı Kaan Doğan, Atlas Muhtarı Mustafa Bilgiç, İnegazi Muhtarı Nurettin Aydın, Üçpınar Muhtarı Adnan Uçar ve Kadriye Muhtarı Mehmet Ali Arslan`ı ziyaret ettiler.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Mahalle Komiteleri Ofis Sorumlusu Musa İpekten ve Suna Acar, muhtar ziyaretlerine devam ediyor.
30 Ağustos 1922 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, inançla, dirençle ve binbir emekle yurdumuz düşman işgalinden kurtarıldı. Bu büyük zafer hepimizin zaferidir! Bu büyük zafer, bir halkın bağımsızlık mücadelesinin taçlandığı zaferdir.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve Mahalle Komiteleri Ofis Sorumlusu Musa İpekten, Nilüfer mahalle muhtarlarını ziyarete devam ediyor.
Bursa Kadın Platformu çağrıcılığında, Emine Bulut`un katledilmesine ses çıkarmak için Nilüfer Kent Konseyi`nde kadınlar bir araya geldi.
Anadolu Otizm Federasyonu ve üye derneklerinden Bursa Otizmli Bireyler ile Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bugün Nilüfer Kent Konseyi`ni ziyarete geldi.
Kaz Dağları`nın talanına dur demek için günlerdir süren Su ve Vicdan Nöbeti bugün, Fazıl Say`ın Kaz Dağları`nda verdiği resitalle mücadelesini güçlendirdi.
Kamu çalışanları ve emeklilerinin toplu sözleşme haklarının görüşüldüğü şu sıralarda Kesk üyeleri hak talebinde bulundukları için kolluk kuvvetleri tarafından şiddete uğradı.
Çanakkale Atikhisar Kirazlı mevkiinde yabancı bir altın arama şirketi, 195 bin ağacı katlederek günlerdir siyanürle arama yapıyor.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve Mahalle Komiteleri Ofis Sorumlusu Musa İpekten, Nilüfer mahalle muhtarlarını ziyarete devam ediyor.
Okudukça güzelleşir dünya!
İyi Parti, Nilüfer İlçe Teşkilatı Nilüfer Kent Konseyi`ni ziyarete geldi.
2020 - 2024 Stratejik Plan Mahalle Çalıştayları`na vatandaşların katılımını artırmak için gönüllü ekibimiz saha çalışmalarına devam ediyor.
Yerel ve Bölgesel Kamu Politikalarında Yurttaşın Sözü Projesi kapsamında, ikinci proje toplantısı yapıldı.
Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve Mahalle Komiteleri Ofis Sorumlusu Musa İpekten, mahalle muhtarlarını ziyaretlere başladı.
Nilüfer Kent Konseyi`nin seçilen yeni yürütme kurulu üyeleri ziyaretlerine başladı.
Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı, Nilüfer Kent Konseyi`ni ziyarete geldi.
Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Okuma Grubu`nun minik gönüllüleri ve velileri, Nilüfer Kent Konseyi bahçesinde düzenledikleri piknikte bir araya geldi.
2020 2024 Stratejik Plan Mahalle Çalıştayları koordinasyon saha çalışmaları ekibi oluşturmak amacıyla Nilüfer Kent Konseyi'nde bir araya gelindi.
Bileşeni olduğumuz Bursa Demokrasi Güçleri, Heykel`de Sivas Madımak katliamını anma töreni ve basın açıklaması gerçekleştirdi.
Nilüfer Kent Konseyi yeni yürütme kurulu ilk toplantısını bugün yaptı.
Nilüfer Belediyesi 2020 - 2024 Stratejik Planı Hazırlık Çalıştayı bugün yapıldı.
Benim mahallem, benim geleceğim!
Söz mahallelide artık!
Benim mahallem, benim geleceğim!
İstanbul`da gerçekleşen `Yerel bölgesel kamu politikalarında yurttaşın sözü projesi` toplantısına, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ve Genel Sekreter Yardımcısı Elif Yuvayapan katıldı.
Katılımcılık ve yerel demokrasi konusunda deneyim paylaşımı için, `Yerel yönetimler, katılımcılık ve kent konseyleri` söyleşisinde Marmaris`te bir araya gelindi.
12. Hasanağa Enginar Şenliği`ne katılan vatandaşlar, 2020 - 2024 Stratejik Plan Çalıştayı`na davet edildi.
Nilüfer Kent Konseyi`nin yeni başkan ve yürütme kurulu belli oldu.
2020 2024 Stratejik Plan Mahalle Çalıştayları`na vatandaşların katılımını artırmak için gönüllü ekibimiz sahaya çıktı.
Dönem sözcüsü olduğumuz Türkiye Kent Konseyleri Platformu Ankara`da.
Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Okuma Grubu gönüllüleri bugün, Carlo Collodi`nin Ben Küçükken Maskeli Şenlik kitabı ile ilgili bir araya geldi.
Doğa savunucuları bir arada
Çalışmalarımız hakkında bilgi aldılar
Halkı bilgilendirme toplantısına itiraz
Deneyim paylaşımı toplantısı
Rengarenk gökyüzü
Sevdalı Bulut Masalı
Yeni dönemde başarılar
Engellilere umut için pedalladılar
Yürütme Kurulu Olağan Toplantısı
Yeni dönemde başarılar
Aydınlanmanın ışığı hiç sönmeyecek!
Nilüfer Kent Konseyi'ne plaket
Talepler başkan adaylarıyla paylaşıldı
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
Kentte Ortak Yaşam Çalıştayı
İstanbul Politikalar Merkezi'nden ziyaret
Rantçı değil, halkçı yerel yönetim!
Ege Bölgesi Kent Konseyleri toplantısı
Kente dair görüşlerini paylaşıyor
Mama desteği tiyatro gösterimi
Gönüllülük deneyimleri paylaşıldı
Bursaray hattı uzatılsın
Emekliler ve Çevre Meclisi
Çınarcık'tayız
Fadıllı ve Akçalar Mahalle'sindeyiz
Gönüllülerimizle kokteylde buluştuk
Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu
Eğitim sistemini kınıyoruz!
Enerji Santraline geçit yok!
Birlikte Yönetişim Atölyesi
Myrleia Antik Kenti korunmalı!
Yürütme Kurulu Toplantısı
Ekip olabilmenin önemi
Madımak katliamını anıyoruz
5 Haziran Dünya Çevre Günü
Bu Kent Nâzım'ı Sevdi
Çalışma arkadaşlarımıza veda
Yürütme Kurulu Ankara'da
İşçi Filmleri Festivali
Nilüfer Uçurtma Şenliği
İşçi Filmleri Festivali Açılışı
Başkaldırı ve Adanmış Bir Kuşak
Bağımlılıklara karşı pedal çevirdiler
Özgürlük, eşitlik ve barış için
24. Genel Kurul Toplantısı
İhsan Eliaçık'la söyleşi
Köy Enstitüleri Anma Programı
Öğretmenler için oturma eylemi
Çalışmalarımız hakkında bilgilendirme
Hepimiz için sürdürülebilir şehirler
Kahvaltılı buluşma
Dijital Gençlik Çalışmaları
Nilüferli muhtarlar bir arada
Kadın dernekleri bir arada
Fikri Sönmez Yerel Yönetimler Sempozyumu
16. Uluslararası Spor Şenlikleri
Unutulmasına Asla İzin Vermeyeceğiz
Yönergeler tartışıldı
Dünya Sağlık için Hareket Et Günü
Cephanelik Ormanına Dokunma Platformu
Egemenliğimiz için yürüyoruz
Aydınlanmanın ışığı hiç sönmeyecek!
Su, Hava, Toprak Kirliliği, İnsanlarımız
Cephanelik, Büyükşehir Belediye Meclisi`nde
Turizm Haftası Gölyazı`da başladı
Cephanelik`e dokunma!
Nilüferliler itiraz dilekçelerini verdiler
Cephanelik rant uğruna talan edilemez!
Gençler ve çocuklar Almanya`da
Mahalle Komiteleri`ne bilgilendirme
Meclis işleyişlerini paylaştık
Türkiye Nereye Gidiyor?
Susarak yaşanmaz, susuz hiç yaşanmaz!
Ortak projeler görüşüldü
Kadın Meclisi`ne hayırlı olsun
Başkanlık Anayasasına Hayır!
Eğitimin Güncel Sorunları söyleşisi
Gönüllülerimiz huzurevinde
Bilime ve akademisyenlere sahip çıkıyoruz!
Film Gösterimi ve Panel
Müsadenizle eşitliyoruz!
Başkanlık Anayasasına HAYIR!
Hrant Dink'i özlemle anıyoruz
Bursa Demokrasi Güçleri basın açıklaması
Çayyolu Semt Meclisi'nde
Dilde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
Katkı sağlayan herkese teşekkürler
Konsey'de film festivali
Ve 'Kameralı Çocuk'
İşçi Filmleri Festivali'nde Direnayol
Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü ziyareti
Çatalağıl Kadın Derneği'nde film keyfi
İşçi Filmleri Festivali
11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali
El-İzi Kadın Emeği Derneği
FSM Bulvarı nasıl olmalı?
İşçi Filmleri Festivali başlıyor
PDR öğrencileriyle bir araya geldik
Ataşehir Kent Konseyi Başkanı bizimle
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
Emekliler ve kadınlardan insan zinciri eylemi
Gündem Küresel Hedefler
Ahmet Cevizci Felsefe Grubu
Bursa Demokrasi Güçleri forumu
Sürdürülebilir Yaşam Konferansı
Sami Güner Kupası'na Yolculuk
Zorlukları, sıkıntıları dayanışma ile aşacağız!
Bursa Kadın Platformu Basın Açıklaması
Bursa Demokrasi Güçleri sokakta!
Prof. Dr. Bilgen Taneli anlatıyor
Nilüfer Belediyesi Müdürlükleri toplantısı
Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı
Okuluma Dokunma İnisiyatifi
Karabük Şirinevler İlkokulu'na kitap desteği
Özlüce İlkokulu'ndan tepki!
Savaş değil barış istiyoruz!
Mahalle Komiteleri'ni anlattık
“Cumhuriyet’in yanında!”
Yerel Yönetişim ve Kent Konseyleri Çalıştayı
Silivri Demokrasi Platformu bizimleydi
Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri
Mücadelemiz sürüyor!
Pratiklerle Kent Konseyleri'nde Katılım
Barış mesajları Nilüfer'den yankılandı
Eğitim Sen basın açıklaması
Mahalle Komiteleri için toplandık
Nilüfer Müzik Festivali'ndeydik
Siyasetin nabzını tutuyoruz!
Gaziantep' te yapılan katliamı kınıyoruz!
Yeni yol haritası belirlendi
Mahalle Komiteleri'ne bilgilendirme
Tam bağımsız Türkiye!
DOSAB mücadelesi kitaplaşıyor
Meclis üyelerine Kayapa bilgilendirmesi
Laik, bilimsel, nitelikli eğitim istiyoruz!
Avrupalı çevrecilerden platforma ziyareti
Çocuklarımızı gericiliğe teslim etmeyeceğiz
19. Genel Kurul Toplantısı
Mahalle Komiteleri toplantısı
İmam hatip sınıfı açılmasın!
Nazım Hikmet’i şiirlerle andık...
Sürecin takipçisi olacağız!
Kayapa çöplük olmayacak!
FSM Bulvarı toplantısı
MK'lardan sempozyumda bildiri sunumu
Kayapa'da yakma tesisine hayır!
DOSAB ÇED raporu iptal edildi
Kayapa için hep birlikte...
‘Kaza değil cinayet, Soma’ya adalet’
DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu
Türkiye Belediyeler Birliği
Gökyüzü yine rengarenk...
Çocuklar Uçurtma Şenliği'ne hazır..
Üç Fidan Anma Etkinliği
Hasanağa ve 30 Ağustos Zafer
Kayapa basın açıklamasına davet
Taş ve maden ocaklarının değil!
Kuruçeşme ve Güngören'deydik
Müdürlüklerle toplantı
Kayapa'da tesis istemiyoruz!
Bozbey, Bursa Kent Konseyi'nde
Otizmin farkındayız!
Nilüfer Al-ternatif Turizm Destinasyonları
‘Gençlik ve İnsanlık’ projesi
Kayapa bilgilendirmesi yapıldı
Mahalle Komiteleri Koordinasyon toplantısı
Kayapa'da tesis istemiyoruz!
Atık Yönetimi ve Çevre Etkileri Paneli
Gönüllülere eğitim
Katı Atık Tesisi İstemiyoruz!
Teşekkür plaketleri verildi
Özel İstihdam Büroları’na tepki
Genel Kurul'da Nilüfer Kent Konseyi
Yeni yürütme kurulumuza merhaba...
YK üyeleri ve başkanlar buluştu
Yeni yürütme belirlendi
AÇMÖF öğrencileri bizimleydi
Geçit Kavşağı mücadelesine devam
Yeni dönemin ilk toplantısı
Mahalle Komiteleri Karabağlar'da
Geçit Kavşağı trafiğe açılsın!
Mahalle Örgütlenmesi ve Katılım Hakkı
Gönüllülerle bir aradayız
Vatandaş Katılımı Çalışmaları
Gönüllüler organ bağışı yaptılar
Kayapalı kadınlar geçiş vermiyor
Çocuk Meclisi'nin sunumuyla
Park alanı taslak projesi
Barışı ellerimizle getireceğiz!
2014-2015 dönemini konuştuk
21 Eylül Dünya Barış Günü
MK'larda yatırım projeleri
Nilüfer Kent Konseyi'nde...
2015-2019 Stratejik Planı
MK'lar da yatırım projeleri
2015-2019 Stratejik Planı
Mahalle Komiteleri'ne bilgilendirme
Stratejik Plan değerlendirmeai
Stratejik Plan toplantıları
2016 yatırım projeleri tartışılıyor
Mahalle Komiteleri planlamada
Mahalle Komiteleri yayılıyor
Kırsal Alan ve Bisikletliler Kazdağları'nda
Yürütme tekrar bir arada
Bu kent cinayetine itiraz ediyoruz!
Şeftali tadında bir festival...
Bulgaristan heyeti Nilüfer Kent Konseyi'nde
Emsal Artışıyla Yeni Sorunlar Yaratırsınız!
IŞİD saldırılarını lanetliyoruz!
Altınşehir Mahallesi yeşiline sahip çıkıyor!
Keles E-Gençlik Derneği'ne kitap desteği
Bu Kent Nazım'ı çok sevdi!
Teknoloji Tasarım Sınıfı
Nilüferli gençlerden ‘Soma’ yürüyüşü
Gökyüzü rengarenk
Fidanlarımız için nöbetteyiz
Toplumsal cinsiyetin genel özellikleri
Üçevler ve Demirci Mahalle Komiteleri toplantısı
Bursa Demokrasi Güçleri Nestle'de
İklim Ağı Adaptasyon Strateji
Süleyman Cura rengarenk oluyor
Mersin Silifke Kent Konseyi bizimleydi
Türkiye Kent Konseyleri Platformu Nilüfer'de
DOSAB Termik Santralini istemiyoruz!
Kafka’nın Böceği 100 Yaşında
Yaşam İçin Su Hakkı!
Berkin Elvan ölümsüzdür!
Bu kara ve kirli sevdadan vazgeçin!
Nilüfer MK eğitimleri devam ediyor
CLK – Uludağ’a protesto!
Türkiye Kent Konseyleri Platformu - Eskişehir
Nilüferli muhtarlara DOSAB bilgilendirmesi
insan sağlığından yana tavır almaya davet!
Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ziyaretimize geldi
YKK Kültür, Sanat Çalışma Grubu
Atatürk Kent Ormanı taahhütnamesi
Atatürk Kent Ormanı artık Nilüfer'in değil!
DOSAB Termik Santraline Hayır Platfomu
Torba yasaları derhal geri çekin!
Nilüfer Kent Konseyi'ni anlattık
DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu
TKKP Yürütme Kurulu Nilüfer'de
Atatürk Kent Ormanı basın açıklaması
Nilüfer Mahalle Komiteleri ödüllendirildi.
Uludağ Çalışma Grubunu kapatma kararı
Sosyal medya çalışanları eğitimde!
Genetiği Değiştirilmiş Organizmaya Hayır!
Avrupa Birliği Toplum Kültürü Enstitüleri Nilüfer'de
İşçi arkadaşlarımızla bir aradayız
DOSAB'da Termik Santrale Hayır toplantısı
Yürüyüş ve Basın Açıklaması
Her Yer Festival, Her Yer Direniş!
Aydın Efeler Kent Konseyi bizimleydi
Bursa Ovası'nda Termik Santral İstemiyoruz!
Yüzüncü Yıl MK toplandı
Nilüfer Mahalle Komiteleri anlatıldı
Kırsal'da Doğa ve Çevre Direnişleri
Mahalle Komiteleri yeni temsilcilerini seçti
Müşküle Köyü'nün simgesi...
16 Ekim Dünya Gıda Günü
Nilüfer'de seçim çalışmaları devam ediyor...
Nilüfer Termik Santrale Komşu Olmak İstemiyor!
TKKP Yürütme Kurulu İzmir'de...
Uludağ Çalışma Grubu Kazdağları'nda
İnsana barış yakışır!
Nilüfer Ezidiler'in çığlığını duydu!
Nilüfer’de Özgürlük ve Demokrasi Günleri
İsmail Hakkı Tonguç anıldı.
Çalışma Yönergesi değişikliği
Nilüfer'de Özgürlük ve Demokrasi Günleri
Nasıl Bir Mahalle Yönetimi?
Viyana 'EuGut' Örgütü'nden ziyaret
Dünya Çevre Günü Etkinliği
Nilüfer’de Özgürlük ve Demokrasi Günleri
Nilüfer’de Özgürlük ve Demokrasi Günleri
'Kader değil katliam'
Sorumlulardan hesap soracağız!
13. Nilüfer Spor Şenlikleri
NKK Yürütme Kurulu ilk toplantısı
11. Seçimli Genel Kurul
NKK'dan bir Japon geçti...
Başköy tarım alanı olarak korunmalı
Öğrenciler Miyazaki’yi unutmadı
Gönüllülerden fidan dikimi
22 Mart Dünya Su Günü
Yerel Yönetimler ve Katılım
Yerel Yönetimler Ödülleri
Nilüfer Köy Kadın Dernekleri Forumu
Güven İslamoğlu bizlerleydi
Benim Çocuğum...
Sosyal Medya’ da bize katılmayı unutmayın !
Nilüferli olmanın ayrıcalığını yaşamak, etkinliklerimizden haberdar olmak ve üyemiz olmak isterseniz lütfen e-posta adresinizi yazınız…